Aankondiging

Beste lezer,

Vandaag is het een beetje feest. Na meer dan tien jaar onderzoek naar kunst in de gemeente Breda zit het meeste werk er nu wel op. Op 17 september 2012 plaatste ik het eerste bericht over kunstwerken in Breda. Sindsdien volgde iedere week een nieuwe post, waarin een bepaald kunstwerk in het zonnetje werd gezet. Met de gemeente Breda bedoel ik de stad Breda en de bijbehorende dorpen: Bavel, Effen, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Gemakshalve heb ik dat samengevoegd tot ‘Kunst in Breda’.

Vanaf het begin trok de website trok veel bezoekers, veel meer bezoekers dan ik ooit had durven dromen. Dit spoorde mij aan om lekker fanatiek door te gaan met het onderzoek. Dit onderzoek bestond uit het opsporen van kunstwerken, het fotograferen ervan en het zoeken naar informatie. Daarna volgde de publicatie met foto’s en teksten op de website. Na een paar jaar ging ik ook onderzoek doen naar kerkkunst. Daar ben ik nu nog steeds mee bezig.

Zoals gezegd is het meeste werk klaar. Ik hoef nu alleen nog maar de wijzigingen bij te houden en nieuwe beelden die er jaarlijks bijkomen toe te voegen. Ook verdwijnen er beelden, of ze worden verplaatst, vernield, enz.

Er zijn nog steeds beelden waar ik weinig informatie over heb gevonden. Als u aanvullende informatie of correcties heeft, kunt u die zenden naar onderstaand e-mailadres.

Voor de publicatie van de kunstwerken maakte ik gebruik van WordPress. De website was te vinden onder www.kunstinbreda.wordpress.com. Met grote trots kan ik mededelen dat deze domeinnaam vanaf nu is gemigreerd naar www.kunstinbreda.nl, met het nieuwe bijbehorende e-mailadres info@kunstinbreda.nl.

Graag tot een volgend bezoek.

Met vriendelijke groet,
Victor

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Aankondiging

  1. Marijke vd Putten zegt:

    Hi Victor. Ie doet fantastisch werk!
    Complimenten!!

  2. Eric Nuiten zegt:

    Hartstikke goed Victor! Veel respect voor je onvermoeibare energie en interesse. Je levert een substantiele bijdrage ons cultureel erfgoed zichtbaar te maken. Dank je wel

  3. Ik ben supertrots op je! Al jaren fiets je onvermoeibaar naar alle uithoeken van Breda om dat perfecte plaatje te schieten en informatie te zoeken. En het verkrijgen van deze url is een kroon op je werk. Fijn dat de gemeente meewerkte. Ga vooral zo door!

  4. elisexhaflaire@casema.nl zegt:

    Dag Victor,

    Alle kunstwerken met informatie die ik via u heb ontvangen, heb ik altijd met volle belangstelling gelezen en bewonderd. Had me helaas pas vanaf 30 mei 2021 ingeschreven, maar heb alles bewaard in de documentenmap en maak daar soms ook verjaardagskaarten van. Ik heb er van genoten = CHAPEAU & MERCI. Zie uit naar mooie aanvullingen, Ginnekengroet Elise Xhaflaire

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.